Koh Lanta week 6+7

Wat kan gevoel tegenstrijdig zijn. Nu we toch bijna aan het einde van onze sabbatical zijn kijken we erg uit naar het weerzien met iedereen. We hebben een hoop te vertellen en natuurlijk moeten we helemaal bijgepraat worden met wat er allemaal met jullie is gebeurd.
Maar om heel eerlijk te zijn zien we er ook tegen op om terug te gaan. We genieten echt van het leven in Zuidoost-Azië. Het is zo anders van het leven in Europa. Natuurlijk hebben we hier niet hoeven werken en hebben we elke dag het vakantiegevoel. Maar we zien hier echt een andere manier van leven, door de locals maar ook de westerse mensen die hier zijn gaan wonen en werken. Ondanks dat de mensen hier hard moeten werken voor weinig geld, zijn zaken als stress hier niet te vinden. Ook de vriendelijkheid van de mensen in de verschillende landen waar wij geweest zijn is erg opvallend. Maar eens kijken hoe lang het duurt om weer te wennen in Nederland 😉
We hebben de afgelopen weken weer gedoken en afgelopen zaterdag is het gelukt: we zijn naar Hin Daeng en Hin Muang geweest. Het was het wachten zeker waard, we hebben 2 mooie duiken gemaakt. Van de duikplekken is boven water bijna niets te zien, alleen een klein stukje rots. Net een ijsberg, onder water zit het grootste en mooiste stuk. Bij de eerste duik werden we opgewacht door een grote groep vleermuisvissen. Erg leuk. Gisteren hebben we gedoken bij Koh Phi Phi. Deze keer geen haaien maar wel 3 grote sepia’s gezien. Een aantal weken geleden hebben we voor het eerst een sepia onder water gezien. Maar deze keer waren ze erg actief. Super om te zien. In dezelfde duik hebben we ook nog een schildpad gezien die gezellig een stukje met ons mee is gezwommen. Alles is prachtig op film vastgelegd! We kunnen elke week nog maar 1 filmpje uploaden, dus blijf de komende 3-4 weken de site in de gaten houden! Het is het zeker waard.
We hebben de afgelopen tijd nog wat (voor ons) nieuwe restaurants uitgeprobeerd. Degene die er echt uitspringt voor ons is Red Snapper. Onder leiding van de Nederlandse eigenaresse serveren ze voornamelijk hele lekkere tapas, met voor ons als grootste attractie: het kaasplankje (hihi). We zijn er al 2 keer geweest en zullen voordat we naar huis gaan zeker nog een keer gaan proeven.
Mijn volgende update zal vlak voor ons vertrek zijn. Tot dan!
Lieve groetjes Erica.

Dit bericht is geplaatst in Duiken Sabbatical, Reizen Sabbatical. Bookmark de permalink.

2 reacties op Koh Lanta week 6+7

 1. Mario, Joyce, Aaron en David schreef:

  Hey!

  Ik kan me er alles bij voorstellen. Probeer je 1e werkdag (inclusief file), OV en boodschappen op zaterdag doen te vermijden om het gevoel nog even vast te houden.

  Ben benieuwd naar de schildpad, had er al over gehoord.

  Alleen die Thaise namen… Go Pipi? Ligt vast bij Latrina in de buurt. Nemen ze ons niet gewoon in de maling 😀 ???

  Groetjes,

  Mario

 2. Frank en Maureen Westerhuis schreef:

  Een goede terugreis toegewenst! Groetjes van de Westerhuizen

Reacties zijn gesloten.