Koh Lanta week 4+5

Na vele jaren veilig gereisd te hebben is het ons dan ook overkomen, we zijn bestolen.
Buit: Bijna leeg blikje Sprite
Dader: Aap
Bewijs: Nou en of! (foto en film)

Verder was ons bezoek vandaag aan het Nationaal Park erg leuk. Het ligt op het zuidelijkste puntje van het eiland, en we hadden een primeur. De weg langs de westkant van het eiland is nu volledig geasfalteerd. Twee weken terug waren ze nog bezig met het laatste stuk, maar het is nu helemaal klaar. De omgeving hier is erg mooi. Als je bij de vuurtoren staat zie je links en rechts een prachtige baai met in het midden de jungle. Het was een erg warme dag, dus we hebben gezwommen om af te koelen. Gisteren hebben we Grieks gegeten met Paul en Sarah. Zij zijn de eigenaren van de Dive Academy op Koh Samui waar wij onze PADI IDC gevolgd hebben. Zo’n anderhalve week geleden kwamen we ze per toeval tegen in een restaurant. Zij waren die dag aangekomen op Koh Lanta voor een vakantie. We hebben toen gezellig bijgekletst. Een paar dagen later zijn we ze nog eens tegengekomen, en dus vonden we het alle 4 een goed idee om af te spreken en samen een hapje te gaan eten. Ze komen al heel wat jaren hun vakantie hier vieren, samen met hun 3 honden.

De afgelopen weken hebben wij een tiental duiken gemaakt. We zijn met de speedboot van Lanta Fun Divers naar Koh Phi Phi Ley geweest, naar Koh Haa, Koh Ma, Koh Bida Nai en Koh Bida Nok. Allemaal eilanden met meerdere duiksites eromheen. We hebben op een van de duiken een hele grote schildpad gezien en zelfs een zeeslang. De meest aparte duik was bij de duikplek de kathedraal (Koh Haa). Dit zijn een aantal grotten, waar je in 1 van de grotten een opstijging kan maken. De ingang van grot is op zo’n 7-10 meter onder water en eenmaal binnen stijg je langzaam op tot je aan de oppervlakte bent. Supermooi, het licht komt van onderen door de ingang. We wachten nu nog op een gelegenheid om naar Hin Daeng en Hin Muang te gaan. Dit zijn beroemde duikplekken waar manta’s en soms zelfs walvishaaien worden gezien. Dit is het verst weg van Koh Lanta en het weer moet dan meewerken om daarheen te kunnen gaan. Gelukkig is het de afgelopen dagen een stuk minder wisselvallig geweest, en hebben we geen regen meer gehad. De wind is ook een stuk minder, wat het natuurlijk meteen een stuk warmer (zeg maar heet) maakt. Maar je hoort ons daarover niet klagen!

We hebben besloten om onze laatste weken (ja, het is echt bijna zover dat we terug gaan naar Nederland) op Koh Lanta te blijven. Het bevalt ons hier erg goed. De eigenaar van Freedom Estate heeft nog appartementen vrij tot 23 december. Komt heel goed uit want dan vertrekken wij alweer richting Phuket, om op de 24e vroeg in de ochtend terug te vliegen.

We hebben net een telefoontje gehad van de duikschool, als alles goed gaat gaan we vrijdag naar Hin Daeng en Hin Muang. Wij kijken er al naar uit!

Tot volgende week. Groetjes Erica

Dit bericht is geplaatst in Duiken Sabbatical, Reizen Sabbatical. Bookmark de permalink.

4 reacties op Koh Lanta week 4+5

 1. tinykorbien schreef:

  Tim van Anneke komt vandaag naar Koh Lanta met een stel vrienden. waren op Koh Pi Pi

  • Gianfranco schreef:

   Dat ze maar een goede tijd mogen hebben.
   Wij zitten aan de zuidkant van Long Beach in het “bruisende” gedeelte.
   We houden onze oren open voor Nederlandse geluiden.

 2. Bianca schreef:

  Leuk dat aftelklokje šŸ™‚ En lekker consequent. Als je aftelt naar je sabbatical dan ook aftellen naar je thuisreis!

 3. Arend M. van der Lee schreef:

  He Mauro! Ik ben de tel kwijt geraakt bij het aftellen! Als je een half jaar lang moet aftellen, woo.. Ik wens je altijd het allerbeste, een dat weet je! Al zit je aan de andere kant van de wereld ! Voor mij is het leuk om te weten dat jullie binnenkort weer terug gaan vliegen!
  Mauro en Erica , genieten jullie er nog van! Kusjes voor Erica. Arend.

Reacties zijn gesloten.