Koh Lanta week 2+3

We zijn al redelijk gewend hier op Koh Lanta. Het is een klein eiland, waar een hele rustige sfeer hangt. We hebben een paar uitstapjes gemaakt naar o.a. Saladan en Lanta Old Town. Saladan ligt in het noorden van Koh Lanta. Dit is de plek waar de passagiersferry’s aankomen.Er staat een mooi bord ‘Welcome to Koh Lanta’ en er zijn vele restaurantjes, barretjes etc. Een hele leuke plek om aan te komen en je vakantie te starten.Wij weten nu precies wat we hebben gemist (haha).
Het is een klein dorpje, waarvan een gedeelte van de huizen op palen staan. Erg leuk om te zien. Ook is hier de supermarkt te vinden, de enige op het eiland. Verder zijn er wel vele minimarkten zoals de 7-Eleven. Rondrijden is erg makkelijk, er is 1 weg langs het westen, waar alle stranden zijn en bijna alle toeristen verblijven. Daarnaast er is 1 weg langs de oostkant waar bijna alleen de lokale bevolking woont. En er zijn 2 wegen die het eiland oversteken. Het is daarom ook erg grappig dat we een ingebouwd navigatiesysteem hebben in de auto. Meestal zie je maar 1 weg op het scherm. Verdwalen is ons hier dan ook nog niet gelukt. Lanta Old Town ligt aan de oostkant van het eiland. Het is ook erg klein en staat bekend om zijn oude houten paalwoningen. We hebben de huizen bekeken, de pier, en hebben op een groot terras op palen een lekkere lunch gegeten. Wij zijn zelfs door 2 toeristen aangehouden, zij konden op de kaart niet vinden waar ze waren. Ze hadden niet door dat ze al op de pier stonden en uitkeken over Lanta Old Town. Het is ook wel een verwarrende naam ‘Town’ voor zoiets kleins. Er zijn verder geen echte bezienswaardigheden zoals op Koh Samui, dus we doen het verder lekker rustig aan. We wisselen de restaurantjes af met zelf koken. Brunchen doen we wel elke dag op onze eigen veranda. Wat dat betreft zijn we erg verwend met ons onderkomen.
Het is niet te merken dat het hoogseizoen al begonnen is. De overstromingen in andere delen van Thailand (o.a. in Bangkok zo’n 750 km noordelijk van hier) zorgen ervoor dat het aantal toeristen laag blijft. De meeste toeristen hier komen trouwens uit Zweden. Er zijn ook wel wat Duitsers en Zwitsers (zoals al onze buren) maar je ziet voornamelijk gezinnen met hele blonde kids 😉 We hebben ook de Irish bar bezocht, maar voor het eerst in ons leven was er geen…. Guinness. Hoe durf je jezelf dan een Irish bar te noemen? Jullie begrijpen dat het voor mij iets minder erg is dan voor mijn mannetje.
Werken zit er hier trouwens niet in. Er zijn gewoon te weinig mensen. Dus hebben we besloten om vanaf zondag maar lekker te gaan funduiken. Nu zijn onze buren de eigenaars van Lanta Fun Divers (toevallig..??) en zij staan erg goed bekend hier. Zij varen met hun eigen speedboot, dus we hebben een korte reistijd naar de duiksites. Het zicht onder water vandaag was trouwens erg goed zo’n 40 meter. Dat belooft veel goeds. Als alles ook goed bevalt gaan we zo’n 10 dagen duiken (2 duiken per dag). Het is al weer even geleden dat we hebben gedoken, dus we kijken er erg naar uit.
Alle foto’s staan inmiddels onder het kopje Foto’s, Thailand, Koh Lanta. Veel kijkplezier.
Er komen 2 filmpjes aan (onder Filmpjes, Thailand) dus blijf de site in de gaten houden.
Groetjes en tot volgende week, Erica

Dit bericht is geplaatst in Reizen Sabbatical. Bookmark de permalink.

2 reacties op Koh Lanta week 2+3

 1. Ingrid schreef:

  Hoi hoi!
  ik heb net de beestjes-filmjes zitten bekijken. Wat een gave beesten zie je daar, maar ook beestjes waar ik de kriebeltjes van krijg, hihihihi.
  Erica, het is Disney-weken bij AH, dus als je heimwee naar je maatjes hebt: kijk af en toe even op de site van AH! Ik moet telkens aan je denken als ik ze in de winkel zie, op tv of in de foldertjes van AH!
  Jullie verhalen blijven heerlijk om te volgen, dus ga zo door! Zijn wij ook een beetje af en toe bij jullie op vakantie…..
  Geniet er lekker van, hier gaat alles goed. Met mijn vader gaat het helemaal goed, net naar de cardio geweest en die is tevreden. Ik had afgelopen week weer controle ecgtje en ook dat was goed, dus ook qua gezondheid gaat alles hier goed!
  knuf van Ingrid ;o)))))

 2. Bianca schreef:

  Auw! Lekker beestje ook op je arm tattoo-Mauro, dit souvenir zal in ieder geval niet voor overgewicht zorgen bij het inchecken 🙂

Reacties zijn gesloten.