Halverwege

Het is een cliché maar de tijd is voorbijgevlogen. Een netbook vol muziek, films, spelletjes en een E-Reader met boeken meegenomen maar ik ben pas halverwege het eerste boek (OK het is een dik boek). Ik doe af en toe een simpel spelletje en heb een boekje Sudoku opgevuld (voornamelijk vliegveld, trein etc.). We hebben gisteren voor het eerst weer eens voor de “buis” gezeten. Op de laptop “The roast of Charlie Sheen” zitten kijken (erg goed, wat een koning) en Erica heeft “The Voice Of Holland” gezien. De TV hebben we vanaf dag 1 uit het stopcontact getrokken om dat te  kunnen gebruiken om de netbooks op te laden. Soms zit ik voor het huisje naar een vlinder of kolibrie te kijken en dan is er ineens een uur voorbij. Vijf keer per week naar de sportschool om het bier in toom te houden, filmpjes plakken en hier en daar nog wat dingen bekijken, hapje eten of socializen. Dat is hoe ik rol 😉 .

Internet gebruik ik wel veel. Het is een dagelijks genoegen (omdat ik hier zit) maar ook frustratie om de Nederlandse nieuwsberichten te lezen. Wat een geouwehoer over niks en dan alle politieke clowns die elke dag hun plasje in het openbaar doen. Zeg toch gewoon de waarheid, iedereen van onder de 55 kan zijn pensioen vergeten en nu wel betalen voor de huidige gepensioneerden (die kunnen er uiteraard niets aan doen), werken tot je dood bent en  elk jaar tot die dag minder van je geld kunnen kopen. In de file staan en in de bouwput die ze stad noemen lastiggevallen worden door junkies, gajes, gestoorden, Oost-Europese en goeden-doelen bedelaars blijft gratis. Mocht je ziek worden dan mag je extra betalen voor een per ongeluk ingelote medicijnman van Inholland niveau. Ondertussen wel weer betalen om de (Europese) banken nogmaals te redden zodat de bonussen uitbetaald kunnen worden en uitgerangeerde politici nog een plekje hebben in de raad van commissarissen of het Europarlement. Enige voordeel is dat ze dan geen burgemeester worden. Als (ex-) Utrechters dit lezen vul dan nog even deze petitie in. Iemand die toegeeft strafbare feiten gepleegd te hebben en zo duidelijk fout is kun je niet laten zitten. Maar goed, zolang 90 % van de bevolking uit apathische zombies bestaat zal er niets gebeuren, de Griekse bevolking laat in ieder geval niet over zich heenlopen. Mocht je niet aan Nederland gebonden zijn, het gras aan de andere kant van de heuvel is inderdaad groener, kom maar kijken.

Is het dan alleen maar ellende in Nederland? Nee dat ook weer niet. Afgelopen week was ik best trots op Nederland. Het Samui International Jazz Music Festival was geweldig en bestond bijna geheel uit Nederlandse Jazz-artiesten. Deze Nederlanders behoren tot de top van de wereld en worden overal met open armen ontvangen. Ook nog een tip voor 1 oktober, het kan nog er zijn nog kaartjes verkrijgbaar. Een creatief nest uit het hart van Utrecht. Dat zijn de dagen dat ik wel in NL zou willen zijn. Ook weer eens een wedstrijd van FC Utrecht zou wel lekker zijn. Ik volg het vanaf hier maar het lijkt er op dat ze weer ouderwets genaaid worden door de scheidsrechters. Ook weer uit de beker geknikkerd, ik kan het gemor op de tribune hier bijna horen, lekker sacherijnen met z’n allen. Een broodje Giros en een espresso uit mijn eigen machine, hoewel de handpresso hier alle lokale koffie verslaat zouden er wel in gaan. En last but not least, vrienden en familie. We maken hier zoveel leuke en mooie dingen mee die je graag zou willen delen. Het beschrijven via een weblog of mail is toch anders als dat er iemand naast je staat (of zit) die hetzelfde ervaart en waarover je in je moerstaal kan praten. Ik wens jullie een warme lange nazomer toe.

Ik kijk erg uit naar Vietnam. Twee keer zijn we op het laatst ergens anders heen gegaan en nu gaan we eindelijk. We beginnen in Hanoi en zakken af tot waar het weer het toelaat. Dan de Angkor Wat in Cambodja voordat we weer aan duiken gaan denken. Het seizoen aan de westkust van Maleisië en Thailand gaat beginnen in november. Werk zat alleen eigenlijk altijd voor de lange termijn, minimaal 6 maanden, maar we zien wel. Laterz.

Dit bericht is geplaatst in Melding Sabbatical. Bookmark de permalink.

2 reacties op Halverwege

 1. Mario, Joyce, Aaron en David schreef:

  Hahaha, mooie analyse. Ik heb bijna Bingo, maar ben nog niet pensioengerechtigd. Sinds iemand met dezelfde medicijnen als Aaron hoe en wat uitlegde, hoefde hij niet meer naar het ziekenhuis!

  2 stukjes van jullie vlak na elkaar, da’s snel. Proberen jullie Bianca in de war te maken?

  Hoewel vervelende dingen je ook in het buitenland kunnen overkomen, is het gras inderdaad groener! (of zoals bij ons aan één kant van het huis ‘verdwenen’). Bijkomend voordeel: reclames en politici versta je niet!

  The roast of Charlie moet ik nog Seen. Ik heb wel iets meegekregen van the voice of holland; Guy en Charly Luske en een YouTube ban? Zelf volg ik van die shows alleen the x factor UK.

  Leuk dat jullie je zoveel vermaken. Alleen die voorkeur voor Jazz moet haast wel een genetisch defect zijn 😀

  Ik ben benieuwd wat jullie van Vietnam vinden. Onthou wel “niet op de paden lopen.”

  Beestjes kijken blijft leuk. Ik kijk uit naar nieuwe filmpjes!

  Groetjes!

 2. Bianca schreef:

  Nou inderdaad Mario, beloven ze 1x per week, krijg je er twee voor de prijs van 1! Maar in Vietnam hebben ze daar vast geen tijd voor, dus kan ik het allemaal makkelijk bijhouden 🙂 Enne Gianfranco, het valt allemaal best wel mee hier, gewoon e.e.a. langs je heen laten glijden qua nieuwsfeiten. Dus in december je weer netjes melden in NL samen met Eer!!!!

Reacties zijn gesloten.