Koh Samui, een-na-laatste week

Afgelopen week was het Samui International Jazz Music Festival 2011. Er traden verschillende artiesten op over heel het eiland. We zijn woensdag naar een optreden geweest van het Peter Beets trio. Echt supergoed. Er waren ook nog gastoptredens van trompettist Ruud Breuls, saxofonist Alexander Beets (inderdaad broer van) en zangeres Izaline Calister. Na het optreden kregen we nog een kleine toegift van zangeressen Ntjam Rosie en Irene Atman. Het was heel leuk om te zien dat de meeste artiesten van dit jazz festival uit Nederland kwamen. We staan goed aangeschreven in de jazz wereld.
We kwamen nog 2 bekenden tegen van Koh Tao. Het waren Philippe en Som de eigenaren van Captain Nemo, het hotel waar wij verbleven tijdens ons examen. De wereld is toch erg klein šŸ™‚
Op vrijdag was er Jazz Dutch Friday in Lamai. Een lange avond van 18:00 tot na middernacht met alle Nederlandse artiesten die de afgelopen week op verschillende locaties hadden opgetreden. Erg leuk om verschillende soorten jazz te horen. Het zijn echt hele goede artiesten. Het laatste optreden was meer experimentele jazz, en dat is niet aan mij besteed. Ik hoor 4 muzikanten die allemaal een ander liedje staan te spelen. Gianfranco kan er wel mooie muziek in horen, dus we hebben die set ook helemaal gehoord. Na afloop een paar cd’s gekocht (van Sara Lee Vos, Peter Beets Quartet enĀ Ntjam Rosie), kunnen we de komende maanden ook nog eens jazz luisteren.
Op donderdag zijn we mee uit eten genomen door Camille. Dit als afsluiter voor de IDC die we bij hem gevolgd hebben.Ā Door zijn drukke schema, hij heeft meerdere IDC’s gegeven in de tussentijd, en ons uitstapje naar Hong Kong hadden we nu pas allemaal tegelijk tijd. Hij had vrouw en kids meegenomen. Omdat het zo’n klein groepje was is er voor uit eten gekozen ipv van de traditionele BBQ bij hem thuis. Voor ons geen probleem, we weten nu ook hoe Koreaans eten smaakt. En dat is ook erg lekker. Je besteld 2 of 3 soorten vlees en die worden gegrild op een BBQ in de tafel. Zodra het vlees klaar is knip je het met een grote schaar klein. Ook komen er 10-tallen bakjes met verschillende soorten kimchi (ingelegde groente, traditioneel in Korea) en andere groentes op tafel. Het vlees doop je in verschillende soorten sausjes, leg je in een slablaadje en doet er kimchi naar smaak bij. Oprollen en smullen maar. Ook was er nog een soort sushi, noedelsalade en rijst. Voor ons waren dit veelal nieuwe smaken en zeker een aanrader om een keer te gaan doen.

Onze laatste week op Koh Samui is ingegaan. We hebben hier echt een fantastische tijd gehad, maar hebben nu weer zin om nieuwe plekken te gaan ontdekken.Ā  De plannen voor de komende 2 maanden zijn grofweg gemaakt. We gaan eerst 2 dagen naar Phuket (met ferry en bus). Daar gaan we zo’n 35 kilo (duik) bagage tijdelijk achterlaten, zodat we met weinig bagage verder kunnen reizen. Vanaf Phuket vliegen we door naar Hanoi, om daar onze rondreis door Vietnam te beginnen. De vliegtickets zijn geboekt voor 3 oktober en de benodigde visumbrief hebben we ook ontvangen. We willen dan zo’n 3 weken door Vietnam trekken. Het hangt even van het weer af of we helemaal naar het zuiden van Vietnam gaan, maar dat bekijken we ter plekke wel. Aansluitend willen we dan een paar dagen naar het tempelcomplex van de Angkor Wat in Cambodja. Hierna gaan we terug naar Phuket om onze bagage op te halen en gaan dan kijken waar we naar toe gaan. Begin november is namelijk het duikseizoen aan de westkant van Thailand en MaleisiĆ« weer in volle gang. Misschien kunnen we ergens een paar weken aan de slag als duikinstructeur of duikgids.
Volgende week het laatste bericht vanaf Koh Samui, we vertrekken hier 1 oktober.
Gianfranco is nog even een inhaalslag aan het doen met het maken van alle filmpjes. Voordat we weggaan moet alles op de site staan (Koh Samui, Hong Kong en Macau).
Tot volgende week!

Dit bericht is geplaatst in Koh Samui, Reizen Sabbatical. Bookmark de permalink.

EĆ©n reactie op Koh Samui, een-na-laatste week

 1. Helma schreef:

  Jullie snuiven behoorlijk veel cultuur op deze manier, zelfs op het gebied van muziek.
  Was Wouter Hamel er ook? Die schijnt in die contreien zeer succesvol te zijn…en terecht….kan lekker zingen…
  En al weer op de helft joh?! Tijd vliegt zeg..
  Nog maar flink genieten zou ik zeggen!

  Groetjes

  Helma

Reacties zijn gesloten.