Hong Kong dag 8

Vandaag de laatste update vanuit Hong Kong. Mijn zus zal even moeten afkicken van de dagelijkse updates, want vanaf nu worden de berichten weer wekelijks geplaatst.
Vandaag zijn we naar de Hong Kong Zoological and Botanical Gardens geweest. We zijn vanaf de metro lopend gegaan, dat was nog een aardige klim. Ze hebben naast bloemen, planten en bomen ook dieren, waaronder verschillende soorten apen (o.a.  orang-oetans, lemuren, slingerapen), schildpadden en vogels. Het park is in 1864 opgericht. Tegenwoordig richten ze zich vooral op research, educatie (van de mens) en conservatie (van de dieren). Ze fokken met zeldzame vogels en orang-oetans. Wij hebben bij dieren in gevangenschap altijd een dubbel gevoel. Eigenlijk moeten alle dieren vrij zijn, maar dat is in deze wereld helaas niet meer mogelijk. Veel leefgebieden verdwijnen en de jacht/het stropen blijft ook maar door gaan. Vele parken richten zich tegenwoordig op conservatie en voortplanting en proberen de leefomstandigheden van de dieren in gevangenschap zo goed mogelijk te maken. In dit park proberen ze dat ook. De apen die wij hebben gezien waren redelijk actief. Ze hadden ook de mogelijk om naar binnen te gaan, uit het zicht van de bezoekers. Jammer voor ons, maar prima voor de dieren. Het reptielenhuis was met 2 kleine krokodillen en 1 slang snel bezocht.
Mijn doel hier in dit park was echter niet de dieren, maar de kas waar o.a. de orchideeën worden gekweekt. Het was een kleine kas, maar met ontzettend mooie orchideeën en vleesetende plantjes.
Als afsluiting van ons verblijf in Hong Kong hebben we Japans gegeten. Het was onze 3e keuze (restaurant van het hotel en de vietnamees waren vol) maar na afloop van ons diner waren we het erover eens dat dit onze 1e keus had moeten zijn. Mooie afsluiting van een week in een wereldstad. Hong Kong is een echte aanrader!

Dit bericht is geplaatst in Reizen Sabbatical. Bookmark de permalink.

Eén reactie op Hong Kong dag 8

  1. Bianca schreef:

    Haha, ik verslik me bijna in mijn koffie!

Reacties zijn gesloten.