Hong Kong dag 5

En omdat mijn zus er al op zit te wachten 🙂 , dag 5 in Hong Kong. Vandaag zijn we naar Ocean Park geweest. Dit is een pretpark met achtbanen, wildwaterbanen etc. Maar ze hebben ook een groot aquarium, vogels en als grote trekpleister: de panda’s. Het park is in 2 stukken verdeeld, beneden zijn de dieren en de wat rustigere attracties. Boven zijn de meer spannende attracties. Er is een kabelbaan tussen de 2 gedeeltes en ook een tram die door de berg omhoog gaat. Daarnaast zijn er vele roltrappen, dus dat is wel goed geregeld. Een aantal van de grote attracties waren dicht voor onderhoud, wat erg jammer was, die hebben we dus niet kunnen uit proberen. Ook stond het niet goed aangegeven, waardoor je een tijdje onderweg was in het park en dan voor een gesloten attractie stond. Verder waren er ook veel restaurants gesloten. Dit was waarschijnlijk omdat het een rustige dag was. Dat was meteen ook 1 van de fijne zaken vandaag, nergens hebben we lang hoeven wachten. De dolfijnenshow viel ons een klein beetje tegen, maar wij zijn natuurlijk erg verwend met ons eigen dolfinarium. Het aquarium had wel wat verrassingen voor ons. Zo hadden ze een manta en meerdere soorten haaien, waaronder hamerhaaien. Wel heel indrukwekkend om die allemaal bij elkaar in 1 groot aquarium te zien. We zijn ook in een waterattractie geweest, je kunt het vergelijken met de Pirana in de Efteling, ronde banden waar je met 9 personen in kan zitten. Omdat het weer een erg hete dag was en de bordjes beloofde dat je nat zou worden zijn we hierin gegaan. En er was geen woord van gelogen. Overal kwamen waterstralen uit de muren, er waren nevelwolken, op loopbruggen konden de andere mensen met waterkanonnen je natspuiten. Helemaal kletsnat kwamen we eruit. En dat was best lekker verkoelend.
De panda’s in het park leven in 2 leefomgevingen. De eerste die we bezochten zijn 2 grote panda’s. Ze lagen te slapen (dat doen ze bijna de hele dag). In het 2e leefgedeelte wonen 2 rode panda’s en 2 grote panda’s. Ook hier lag iedereen in coma. Eind van de dag, nadat we het hele park hadden gezien hebben we een 2e poging gewaagd en dat loonde de moeite. Alle panda’s werden stuk voor stuk gevoerd. Ze zijn echt te schattig! Gianfranco heeft hele mooie beelden van ze, kijk af en toe op het prikbord, dan kun je zien wanneer het filmpje klaar is. De foto’s worden morgen (dag 6) op de site gezet.
We hebben een laat diner genuttigd in een Chinees restaurant vlak bij het hotel. Er waren ook meerdere feestjes aan de gang en er werd flink van de karaoke gebruik gemaakt. Gezellig dus. We hebben een leuke dag gehad, met als hoogtepunt hele mooie dierenmomentjes.

Dit bericht is geplaatst in Reizen Sabbatical. Bookmark de permalink.

2 reacties op Hong Kong dag 5

 1. Helma schreef:

  De foto’s van Hong Kong zien er wel gaaf uit…mooie stad!
  By the way…zag ik nu op een foto (dag 1 en 2) allemaal nijntjes staan??
  Kon het niet goed bekijken….is er geen mogelijkheid dat de foto’s vergroot in beeld kunnen verschijnen door erop te klikken?

 2. Helma schreef:

  Ow…foto’s kunnen wel groot in beeld verschijnen. Digibeet hier he 😉
  Ziet er allemaal goed uit hoor…wat een leventje hebben jullie nu. Beetje jaloers hoor.
  Have fun!!!
  Groetjes
  Helma

Reacties zijn gesloten.