Hong Kong dag 4

Vandaag zijn we naar de Giant Buddha van Hong Kong geweest. Helaas ligt deze niet op loopafstand zoals op Koh Samui, we zijn best een tijdje onderweg geweest. Eerst zijn we met de metro naar het eiland Lantau gegaan. Daar is de Ngong Ping kabelbaan die je in 25 minuten naar de Tian Tan Buddha en het Po Lin Monastery brengt. We hadden een cabine voor ons alleen (en dat terwijl we het goedkoopste retourtje hadden gekocht) , dus konden we ongestoord genieten van de prachtige uitzichten over Lantau eiland, over het vliegveld, en natuurlijk aan het einde van de rit het grote Buddha beeld. Dit beeld is 34 meter hoog en is daarmee het grootste, buitenstaande bronzen beeld ter wereld. Voordat je bij het beeld en de bijbehorende tempel komt loop je eerst langs allerlei restaurants en souvenirshops. Alles ziet er nog erg nieuw uit, het doet een beetje denken aan een attractiepark. Maar zeker niet ongezellig en een prima plek voor een lunch. Bij het beeld aangekomen zien we de 268 treden die we nog moeten beklimmen… Het was weer een erg warme dag, dus we zijn rustig naar boven gegaan. Natuurlijk veel foto’s gemaakt. Elke keer ziet het beeld er iets anders uit, maar van welke kant je het ook ziet, het blijft indrukwekkend.
Hierna zijn we naar het Po Lin Monastary gegaan. Ze zijn een nieuwe tempel aan het bouwen direct achter de huidige tempel, maar dat doet geen afbreuk aan de prachtige omgeving. De tempel is omgeven met prachtige bloemen in allerlei kleuren. Nadat we alles goed hebben bekeken, zijn we weer langzaam terug gewandeld en hebben een heerlijk Italiaans ijsje gegeten. Na de terugreis zijn we gaan afkoelen in het zwembad van het hotel. Dit zwembad ligt bovenop het restaurant en ons hotel wordt omgeven door hoge appartementen, dus wel een gekke plek om te zwemmen.  Als afsluiter van deze mooie dag nog even in het bubbelbad gezeten. Zwaar werk toerist zijn 😉
Foto’s van vandaag en gisteren zijn te vinden onder foto’s Hong Kong dag 3 en 4.

Dit bericht is geplaatst in Reizen Sabbatical. Bookmark de permalink.

3 reacties op Hong Kong dag 4

 1. Bianca schreef:

  Zeg beste sabbaticalgangers, dit schrijftempo van jullie is voor de werkende medemens niet bij te poten hoor! 🙂

  • Erica schreef:

   He zusje, we beloven dat als we Hong Kong verlaten (as maandag) we weer 1x per week een update doen van onze belevenissen. We maken nu nogal veel mee elke dag (als we het vergelijken met Koh Samui) dus als we het niet elke dag opschrijven weten we het straks zelf niet meer 😉 Groetjes Erica

  • Bianca schreef:

   Haha, dank je, net gelijk weer deel 5 gelezen, heb vierkante ogen.

Reacties zijn gesloten.