Hong Kong dag 3

Na de lange dag gisteren hebben we vanochtend lekker rustig aangedaan. Begin van de middag zijn we (uiteraard met de metro) naar de wijk Mong Kok gegaan. Na een Chinese lunch (noedels en soep) zijn we door de winkelstraten van Mong Kok gelopen. Ook zijn we even over de Lady’s market gelopen. In veel ‘must see’ lijstjes wordt deze markt genoemd. Maar er zijn echt alleen toeristenspulletjes te vinden (we waren al ingelicht hierover): T-shirts, tassen, en veel prullaria tegen te hoge prijzen. De straat ernaast had veel elektronicazaken, dit was voor ons interessanter. Ook hier hebben we even rondgekeken. Omdat het een erg hete dag was zijn we vrij snel terug de metro ingegaan richting Kowloon Park. Hier hebben we de rest van de middag doorgebracht. Beetje rondgelopen, vogeltjes gekeken, heerlijk in de schaduw gezeten. In het park ligt ook het Hong Kong Heritage Discovery Centre, daar hebben we ook een bezoekje aan gebracht. Nu denken jullie misschien, wat zijn ze goed voorbereid en weten waar alles te vinden is. Nou vaak wel, maar in dit geval waren we de bordjes toilet aan het volgen en die vonden we in dit centrum. Dus beetje mazzel, maar leuk om wat van de geschiedenis van Hong Kong gezien te hebben. Voor een meer uitgebreidere uitleg over de geschiedenis staat het Hong Kong Museum of History nog op ons to-do lijstje, maar die bewaren tot het weer slechter wordt. In aanloop naar deze week zag het weerbericht er namelijk erg slecht uit. Maar tot nu toe hebben we erg veel geluk gehad. De paraplu die ik vanuit Thailand heb meegenomen hebben we nog niet nodig gehad.
Toen het donker werd zijn we naar de waterkant gelopen om ‘A Symphony of Lights’ te bekijken. Deze show is elke avond om 20:00. Op allerlei gebouwen in de skyline worden lichtpatronen getoond die synchroon lopen met de muziek. Ook zijn er laserstralen vanaf de daken van een aantal van de grootste gebouwen. De skyline op zich is ’s avonds al een prachtig gezicht, deze show voegt daar nog een extra dimensie aan toe. Ook hier waren weer veel mensen op afgekomen. Maar ondanks de drukte verliep alles hier ook heel rustig. Onze dag is inmiddels voorbij, het is hier 23:30 (6 uur later dan in NL), welterusten en tot morgen!

Dit bericht is geplaatst in Reizen Sabbatical. Bookmark de permalink.