Hong Kong dag 2

Gisteren meteen naar toeristenattractie nr. 1 gegaan: The Peak. Vanaf de hoogste berg van Hong Kong heb je een schitterend uitzicht over de stad en de haven. We zijn met de Peak tram (een attractie op zich) naar boven gegaan. Deze tram was de eerste kabeltram in Azië en werd geopend op 30 mei 1888. Op het steilste stuk gaat het 27 graden steil omhoog. Op de berg staat een zeer modern gebouw met daarop het Sky Terrace. Het uitzicht is zoals verwacht echt super. Vele foto’s en een garnalen-/vislunch later zijn we met een dubbeldeksbus (die zijn hier onderdeel van het openbaar vervoer) naar beneden gegaan. Een steile afdaling op een smalle weg, leuk om mee te maken. Ook hier mooie uitzichten en meteen een rondrit door de stad gehad. We zijn uitgestapt bij de haven, zodat we met de Star Ferry de Victoria haven konden oversteken. Deze ferry wordt veel gebruikt door toeristen om tijdens de overtocht mooie foto’s te maken van de beide skylines (van Hong Kong eiland en van het vaste land). Daarna hebben we Avenue of the Stars afgelopen. Hier ook weer prachtige uitzichten over Hong Kong eiland. Elke avond is hier een lichtshow, we hopen die later deze week nog te zien.
Op dit moment zijn de laatste 2 dagen van het Hong Kong Mid-Autumn festival. Bij de lokale VVV hadden we gehoord dat er juist gisterenavond een groot feest was in Victoria Park. Dat konden we natuurlijk niet overslaan. Ook kregen we de traditionele mooncake mee. In dit taartje zit lotuspasta met in het midden eigeel van een gezouten eendenei. Later in het hotel kregen we ook nog een mooncake, die werd zelfs naar de kamer gebracht. We zijn rond 21:00 met de metro vertrokken naar het park en kwamen al snel in een enorme mensenmassa terecht. Heel langzaam schuifelend kwamen we in de buurt van het park, veel politie, wegafzettingen, maar toch een gemoedelijke sfeer. In het park draaide alles om lichtjes en lantarens. Supermooi gezicht. Er was een grote vissculptuur die bestaat uit 2360 traditionele Chinese lantarens. Hiermee hebben ze het vorige week het Guinness book of records gehaald. De lantarens veranderen regelmatig van kleur, het was prachtig om te zien. Er waren verschillende optredens en vele lichtsculpturen. Ook zou er nog een optocht zijn met een Chinese vuurdraak. We hebben de draak het park binnen zien komen (nog zonder vuur). Toen wij weggingen rond 23:00 was de optocht nog niet begonnen, later op het nieuws hebben we de draak nog even in volle glorie gezien. Terug hebben we gewoon de grote hoeveelheid mensen gevolgd, we kwamen wel aan bij een ander metrostation, maar van daar was het nog maar 2 haltes terug naar het hotel. We hebben even zitten bijkomen van de drukte en de enorme hoeveelheid mensen, maar het was een toffe avond.
De foto’s van onze eerste belevenissen in Hong Kong zijn te vinden onder Hong Kong dag 1 en 2. En om nog even reclame te maken voor de Octopuscard, gisteren hebben we de kaart gebruikt voor: ’s ochtends 2x metro, Peak tram, Sky Terrace, Bus, Star Ferry, drinken uit automaat, ’s avonds 2x metro.

Dit bericht is geplaatst in Reizen Sabbatical. Bookmark de permalink.

Eén reactie op Hong Kong dag 2

  1. Mario, Joyce, Aaron en David schreef:

    Ha,

    Jullie vermaken je wel. Hebben jullie al uitgerekend hoeveel geld jullie nodig hebben om daar tot je 100ste te blijven (en af en toe op vakantie naar Europa te kunnen) 😀

Reacties zijn gesloten.