Hong Kong dag 1

Zondagochtend vertrokken van het schattige vliegveld van Koh Samui. Wat een mooi vliegveld. Kleinschalig, prachtige tuinen en bloemen. Je wordt met kleine tramkarretjes naar je vliegtuig gebracht. Beetje zoals in het Studio park in Disneyland Parijs, de Back Lot Tram tour (voor de kenners onder ons). Ook de winkelpromenade deed me erg denken aan Disney. Mijn dag begon dus goed ;-). Na 3 uur vliegen zijn we geland op Hong Kong International Airport. We zijn al zo lang in Thailand dat het heel even wennen is aan alle mensen en de drukte. Maar alles is hier wel heel efficiënt geregeld. De wachtrij bij de douane wordt snel kleiner en na 2 nieuwe stempels in ons paspoort zijn we toegelaten in Hong Kong. We hadden bedacht om met de taxi naar het hotel te gaan, omdat we de weg nog niet kennen, maar toen we de Octopus kaart gingen kopen zijn de plannen gewijzigd. We konden direct op de metro stappen bij het vliegveld. Daarna 1 keer overstappen op Central op de metro naar Fortress Hill. Daar aangekomen stond ons hotel aangegeven op de kaart die in het metrostation hing (dat kwam heel goed uit). Het kon echt niet makkelijker. Binnen 5 minuten waren we bij het hotel. Even kleine wandeling gemaakt in de omgeving van het hotel, en na een opfrisbeurt gegeten bij de Vietnamees. Logisch toch in Hong Kong (hihi). Het is voor het eerst dat wij met een volgnummer buiten hebben staan wachten tot we naar binnen konden. Gelukkig hebben we die moeite genomen om te wachten want het eten was echt superlekker. En dat verklaarde ook de wachtrij. Nu nog even relaxen in de hotelkamer en dan morgen Hong Kong verkennen.

Dit bericht is geplaatst in Reizen Sabbatical. Bookmark de permalink.

Eén reactie op Hong Kong dag 1

  1. Lutine Voet schreef:

    Hoi Luitjes,

    Allereerst van harte gefeliciteerd met het behalen van jullie welverdiende “papiertje”
    Vandaag er even voor gaan zitten om jullie avonturen te lezen. Wat heerlijk zeg. Vooral het verhaal van die monnik met die achterovergevallen ogen. Klinkt erg smakelijk. Jullie een forse regenbui op de markt. Wij hebben hier niets anders. Jullie hadden geen beter jaar uit kunnen kiezen dan dit jaar. Wat een Pet zomer zeg. Gelukkig zijn wij nog naar de zon geweest anders zou je er depri van worden. Hier is alles ok. Nathan zit op het voortgezet onderwijs en het gaat tot nu toe heel goed. Ferry heeft inmiddels z’n vaste contract. Dus ook dat is een zorg minder. Wat zijn jullie plannen nog de komende maanden? Nu in Hong Kong en dan? Hoeven jullie niets meer te doen voor de opleiding en kunnen jullie nu lekker vakantie houden? Zijn jullie wel voornemens terug te komen naar Nederland of bevalt het leventje daar wel? Ik hoor het wel een keer bij gelegenheid. Nog heel veel plezier en blijf vooral genieten!! Groeten van Ferry, Lutine, Nathan en Yvan

Reacties zijn gesloten.