Koh Samui week 10 en vooruitblik week 11 in …..

Hallo allemaal, het is weer zover, we nemen even de afgelopen week met jullie door. Zondag zijn we een middagje naar het strand geweest in Choeng Mon. Beetje zwemmen, relaxen, het was heerlijk weer. Gegeten bij een Indiaas restaurant, lekkere zelfgemaakte naan met vindaloo en tikka masala.  We zijn in Choeng Mon gebleven voor de avondmarkt. Het was de eerste keer hier, dus dat beloofde een feestje te worden. Muziek, vuurspuwers, gepimpte auto’s, alles was aanwezig om er een leuke avond van te maken. Helaas waren we er pas 15 minuten en toen kwam de regen geheel onverwacht met bakken naar beneden. We zijn echt helemaal verzopen. De markt stroomde leeg, erg jammer.
Afgelopen week hebben we ook nog 2 middagen bezienswaardigheden bezocht. We zijn eerst naar de Wat Khao Hua Juk in Chaweng gegaan. Deze tempel staat op 90 meter hoogte en vanaf de gouden pagoda (het hoogste punt) heb je mooi uitzicht over het noordoosten van het eiland. Je ziet Chaweng, Choeng Mon, het vliegveld (mooi als de vliegtuigen landen en opstijgen) en in het verlengde van de start/landingsbaan zie je de Big Buddha.
Gisteren zijn we naar de Namuang waterval geweest. Er zijn meerdere watervallen op het eiland, maar deze is het makkelijkste te bereiken (houden wij van) en erg populair bij de Thai zelf. In het weekend is het daarom erg druk met Thaise gezinnen die hier komen picknicken en zwemmen. Gisteren was het vrijdag, dus redelijk rustig. We hebben na wat klauteren over de rotsen heerlijk kunnen zwemmen. Het zeewater in de golf van Thailand is erg warm, altijd rond de 29 graden. Echt afkoelen is er in de zee niet bij. Maar deze waterval ligt in de schaduw van het bos, het water is daarom aanzienlijk kouder. Even diep doorademen, en na een paar minuten was het echt lekker.
De foto’s van beide middagen staan onder Koh Samui uitjes week 9. Gianfranco zal van ons bezoek aan de waterval (uiteraard) nog een filmpje knutselen. En omdat onze videocamera waterdicht is kunnen jullie ons lekker zien poedelen in het koude water onderaan de waterval.
En dan nu de aankomende week. Als je in Thailand bent voor 30 dagen of minder heb je geen visum nodig. Wij verblijven hier langer, dus we hebben in NL al een visum geregeld. Grappig van alle visa is dat je na 90 dagen even Thailand uit moet. Je krijgt dan als je weggaat en terugkomt een stempel en dan gaan de volgende 90 dagen weer in. Er is een hele handel van dagtochten, dagje naar Maleisië, dagje Laos of Cambodja, puur om je stempel te halen. Maar ja, al die moeite (het kost je soms 2 dagen heen en weer reizen) en dan niets zien, dat was voor ons geen optie. We hebben allerlei opties bekeken en toen we zagen dat we in iets meer dan 3 uur rechtstreeks naar Hong Kong konden vliegen was onze keus gemaakt. Staat al jaren op ons lijstje en nu gaan we er morgen al naar toe.
We hebben allerlei tips gekregen van Shirley en Andy, waarvoor onze dank! We hebben een hotel gevonden op Hong Kong Island, North Point, vlakbij het water en op 5 minuten van de metro Fortress Hill. Met de metro is de rest van Hong Kong goed te bereiken. En met de aanbevolen Octopus card kunnen we gebruik maken van al het openbaar vervoer, betalen in supermarkten en nog veel meer. Reuze handig.
Volgende stop: Hong Kong!

 

Dit bericht is geplaatst in Koh Samui, Reizen Sabbatical. Bookmark de permalink.

Eén reactie op Koh Samui week 10 en vooruitblik week 11 in …..

  1. Mario, Joyce, Aaron en David schreef:

    Hoi!

    Leuke video. Die kasten op het einde in de tempel lijken wel omgebouwde arcade-kasten 🙂

    Veel plezier in HongKong!

    Groetjes!

Reacties zijn gesloten.