Pinda’s met koffiesmaak

Zijn er dan helemaal geen uitdagingen op een tropisch eiland? Jawel hoor, al een week lang ben ik aan het twijfelen of ik pinda’s met koffiesmaak moet proberen van de Familymart.

Vaak probeer ik nieuw eten dat er raar uitziet of mij helemaal onbekend is. Vooral in Japan was het vaak een verrassing wat ik ging eten of drinken. Ook in Thailand is nog genoeg te ontdekken. Het heeft even geduurd voordat ik Som Tam (papaja salade met Thaise pepers) geprobeerd heb omdat ik niet van fruit in mijn eten hou. Het is echter rauwe papaja waardoor de smaak meer aan een groente doet denken dan aan een stuk fruit. Dezelfde papaja wordt net als ander fruit als snack gegeten met een mengsel van suiker en hete peper. Ook lekker. Zakjes met reepjes gedroogd zeewier zijn te koop in de supermarkt, erg vissig en je krijgt er wel een droge bek van.

Rin (Mark’s vriendin) komt uit Isaan en eet dus erg heet (spicy), zelfs in vergelijking met andere Thai. Ik houd daar wel van en eet als halve Calabrees ook graag pepers. Sterker nog de Sardeddra (jonge sardientjes, pepers, kruiden. beetje fermenteren etc.) kennen ze ook. Alleen zal daar geen olijfolie in zitten maar olie van een andere plant/boom en smeren ze het hier op…….. rauwe papaja. Op mijn opmerking dat je het ook op brood kan smeren volgde hartelijk gelach, dat is wel heel vreemd wat die buitenlanders doen. Isaan gerechten hebben vaak een hele sterke specifieke kruidige smaak ook als ze niet heet zijn. Het is heel makkelijk, of je vind het lekker of je eet het nooit meer. In het algemeen is het eten een dikke 9 waard.

Wat kan je hier op stokjes krijgen, kip, kippenlever, kippenvel, varken, inktvisjes en dingen die ik niet zo gauw herken. Los zijn er allemaal gefrituurde groentes, garnalen en ook weer vlees en sprinkhanen. Gefrituurd is soms zoet maar soms zit er ook weer een stukje vlees of groente in. Karretjes met vers fruit, noodlessoep en pannenkoeken zijn overal langs de weg te vinden. Er is dus nog veel te ontdekken.

Er staat ook een nieuw filmpje van onze ontmoeting met 2 trekkervissen.

Dit bericht is geplaatst in Koh Samui. Bookmark de permalink.

2 reacties op Pinda’s met koffiesmaak

  1. Mario, Joyce, Aaron en David schreef:

    Leuk!

    P.s.

    Culineaire tip: Blauwvin trekkervis op een stokje…

  2. Elly van Rooij schreef:

    Gefeliciteerd met jullie diploma. Wij vinden het te gek wat jullie gepresteerd hebben. Daar zit ik dan met mijn A en B zwemdiploma. De foto’s zijn prachtig. Ik krijg gewoon zin om er op vakantie te gaan. Wij vonden Frankrijk leuk om naar toe te gaan. Mont St. Michel zelf 2 keer gezien (met hoog en laag water). Euro Disney 3 dagen was genoeg voor de meiden. Ze waren doodop. Arjan blijft toch wel een Noorwegen fan. Nog veel plezier en ik denk dat ik toch maar een “hollands” bakje koffie neem.

Reacties zijn gesloten.