Stilte voor de storm

Het is momenteel windstil en met een hoge luchtvochtigheid. Alles wat je drinkt zweet je gelijk weer uit. Zelfs het geluid lijkt gedempt door te komen. Ik hoop alleen dat de luchtdruk die hiernaast bij het weer staat niet klopt want dat heb je normaal op 24 meter onder water. Vanochtend hebben we nog Oxygen Provider Instructor gedaan. Het komt er op neer dat je anderen kunt leren hoe je veilig een zuurstof-kit in elkaar zet en weer demonteert. Verder hebben we alle info voor de examens gekregen van Camille die ons ook op Koh Tao zal bijstaan. Na een bijzonder hectische periode hebben we nu de luxe dat we alleen nog een proefexamen hebben liggen en de theoretisch belangrijke dingen nog eens moeten nalopen. Uiteraard ging de inflatorknop van mijn BCD eergisteren nog even vastzitten in het zwembad waardoor ik als een ballon op het water dreef, de slang had ik er gelukkig binnen een seconde uit anders wordt het wel heel gênant. Dave van Dive Supply heeft de knop gelukkig uit elkaar kunnen halen en weer soepel lopend in elkaar en dat zonder dat we er iets voor hoefden te betalen. Ook zijn mijn badslippers een chemische reactie aangegaan met anti-muggenspul waardoor ze enigszins waren gesmolten, maar het meeste last had ik van de giflucht die er daarna vanaf kwam. Ze staan nu al 3 dagen in een emmer met water en afwasmiddel, misschien wordt het nog wat. Ik heb wel een nieuw paar gekocht (€ 2,30) die echt geweldig lopen maar er wel vaag uitzien, ik hoop dat het mannenslippers zijn redface. De meeste duikspullen zijn al ingepakt voor de boot naar Koh Tao en de rest ligt klaar. Vanavond even kort afscheid nemen van onze Russische buurman Vittali Vitaly die na 5 maanden gaat kijken hoe Rusland er bij ligt. Ik weet niet of we vanaf Koh Tao berichten kunnen plaatsen. Internet hebben ze wel overal maar het moet natuurlijk gratis en voor niets voor ons budget 😉 . En anders laterz.

Dit bericht is geplaatst in Duikopleiding Sabbatical. Bookmark de permalink.