Laatste loodjes

Het is nu 23:15 en ik heb net de voorbereidingen af voor een kennis-presentatie over project A.W.A.R.E en 4 Open Water duiken afdalen/opstijgen voor beginnende duikers, hoveren (zweven) voor gevorderden onder water (boven water is meer iets voor de tempel hier aan de overkant) en een duiker in paniek benaderen aan de oppervlakte. Iedere keer dat ik denk dat ik alles onder controle heb in het zwembad gaat er iets cruciaal verkeerd of vergeet ik waar ik over aan het presenteren ben. Nog 2 dagen en dan gaan we naar Koh Tao voor het examen dat bestaat uit 4 onderdelen verspreid over 3 dagen.

In de schoolbankjes zitten is nog steeds niet aan mij besteed maar dit is in ieder geval over iets waar mijn interesse ligt, dat maakt veel goed. Het voordeel is dat we veel in het zwembad liggen en morgenmiddag in zee.

Verder gaat alles lekker. Ik mis het sporten wel maar dat komt na de examens wel weer. Ook wel nieuwsgierig naar Koh Tao waar we een paar dagen aan vast plakken om ‘gewoon’ te duiken als het bevalt. Onze overburen van de kampong Leslie en Frank gaan daar ook heen (Frank moet nog 1 examen doen) en dan kunnen we met z’n 4-en op pad. Als we terug zijn op Koh Samui gaan we heel erg uitslapen en zeker een week de echte toerist uithangen.

Dit bericht is geplaatst in Duikopleiding Sabbatical, Melding Sabbatical. Bookmark de permalink.