Koh Samui week 5

Hallo allemaal, iets later dan gepland onze wekelijkse update.
Deze week begin ik met een huishoudelijke mededeling. Er is een nieuwe rubriek op onze website gezet: prikbord. Hier zetten we korte berichtjes neer, bijvoorbeeld als er een nieuw filmpje op de site is gezet. Zo blijft iedereen echt helemaal op de hoogte (leuker kunnen we het niet maken 😉
Deze update is in 2 stukken verdeeld (ik probeer het een beetje overzichtelijk te houden, het is nogal een lang verhaal geworden) : ons dagelijkse leven en het duiken.
Op zaterdag hebben we het verjaardagsfeest van overbuurman Mark gevierd. Het was een gemengd gezelschap, groot gedeelte was Thai, er was een kleine buitenlandse delegatie (Amerikaans en Duits) van medecursisten van Mark van de Thaise school en onze Russische buurman Vitali. De reistijd naar het feest van 10 seconden was erg fijn. De catering werd verzorgd door de eigenaren van ons favoriete Thaise restaurant, dus het eten was uit de kunst. Noedels, rijst, salades, BBQ (inktvis, garnalen, spareribs, kip). Er wordt erg veel gedronken op feestjes in Thailand, maar de sfeer bleef ontzettend gemoedelijk en er is veel gelachen. Na dit feestje gingen een aantal nog naar een Black Moon party. Wij hielden het na het feest echter voor gezien, de oudjes zijn dat feesten niet meer zo gewend (hihihi).
Donderdagavond hebben we Mark en Rin mee uit eten genomen als verjaardagscadeautje. We hebben spareribs gegeten, lekker zoals thuis in NL. Na het eten zijn we naar de Engelse Pub van onze buurman Ian gegaan. We waren uitgenodigd om mee te doen met quiz night. Heel veel Engelse teams en 1 buitenlands team: Team Holland.  De meeste van de gasten zitten er elke week en hadden dus een ‘kleine’ voorsprong met het beantwoorden van de vragen. Na een aantal rondes met verschillende soorten vragen werden de punten opgeteld en vol trots kan ik zeggen dat Team Holland… laatste is geworden (HAHAHA). Wel erg veel lol gehad. Daarna meegedaan aan een loterij met daaraan gekoppeld hoger/lager spelletje. De hoofdprijs van 15.000,- Thaise Baht (350,- euro) werd gewonnen door… een Engelsman.
Als afsluiting was er Rock and Roll Bingo. Ipv cijfers streep je liedjes weg die je hoort. Gianfranco had een zowaar bingo en kreeg een gratis Cider. Dus gingen we toch met een gevoel van winst naar huis.

En dan nu de update mbt het duiken.
Dinsdag zijn we begonnen met een training die verplicht is voor de IDC, namelijk de EFRI (Emergency First Response Instructor). De docent Paul (van de Dive Academy) heeft ons de hele dag bezig gehouden en we hebben nu ook onze eerste presentaties gegeven als instructeur. Oorspronkelijk was de planning dat we ook al duik skills zouden gaan oefenen, maar de EFRI was zo interessant en nuttig, dat we de hele dag daaraan hebben besteed. Het examen is heel goed gegaan, dus deze kunnen we afstrepen van het hele lange to-do-lijstje. Donderdag zijn we begonnen met het oefenen van de skills in het zwembad. Duik skills zijn allerlei oefeningen die je als duiker moet kunnen doen, wij moeten die als instructeurs straks duidelijk en langzaam voordoen aan de cursisten. Ik wist dat dit een zwak punt is van mij en dat bleek ook zo te zijn. Met zelfkennis kom je best een eind. Vanochtend alle tips van Paul nog eens even goed tot me door laten dringen. Vanmiddag zijn we teruggegaan en hebben eerst zelf een uur geoefend, daarna weer met Paul. Het ging beter dan gisteren, maar er is zeker nog ruimte voor verbetering. Ik ging net wel met een beter gevoel naar huis dan gisteren. Dat was gisteren echt wel even balen, omdat het niet zo goed ging. Maar ja, blijven oefenen, dan wordt het steeds beter. De skills zijn echt een heel belangrijk onderdeel, want ik moet ze toch aan beginnende duikers laten zien. Morgen doen we nog een extra sessie, en dan starten we zondag officieel met de IDC.
Ja, het luie leventje is voor ons nu even voorbij. Ook wel weer goed, want we wisten bijna niet meer hoe we de wekker moesten zetten.
Tot de volgende update!
Groetjes Erica

Dit bericht is geplaatst in Duikopleiding Sabbatical, Koh Samui. Bookmark de permalink.

2 reacties op Koh Samui week 5

  1. Mario, Joyce, Aaron en David schreef:

    Hoi!

    Leuk de filmpjes van de vlindertuin en de slang. Zag ik op 2:25 een undercover-vlinder?

    Erica, veel succes met de duikskills. Ik kan me voorstellen hoe het voelt. Gewoon doorgaan 🙂

    Groetjes!

Reacties zijn gesloten.