Koh Samui week 4

En er is alweer een week voorbij. Ondanks alle rust en het relaxen lijkt de tijd toch iets sneller voorbij te gaan.
Afgelopen week zijn we voor de 2e keer naar de avondmarkt in Bophut geweest. Elke vrijdag is deze markt in Fishermans village. Erg leuke omgeving, oude huisjes, gevoel van een oud stadje, met natuurlijk veel restaurantjes en (eet)stalletjes. De markten zijn elke dag in een ander plaatsje, maar deze heeft zeker onze voorkeur. Veel Thai en toeristen komen hier om te slenteren, te eten bij de vele stalletjes of in de vele restaurants, en natuurlijk om lekker te shoppen. Er zijn geen bars waar de dames je van alles aanbieden (zoals in Lamai en Chaweng), dat wordt hier bewust tegengehouden. Volgens mij draagt dat heel veel bij aan de goede sfeer hier. Wij zijn, na het afstruinen van de markt en de knipbeurt van Gianfranco, net als vorige week in de Ierse pub geëindigd. De Guinness heeft een hele sterke aantrekkingskracht op mijn mannetje. Hij moest ook nog even bijkomen van de hoofdmassage die hij kreeg nadat hij was geknipt. Dat is niet helemaal aan hem besteed, hadden ze beter aan mij kunnen geven 😉
Zaterdag bij onze vaste Thaise eettent met 4 van onze buren gegeten. Frank en Leslie (die de IDC in juli hebben gedaan) en Mark (onze Nederlandse overbuurman) en zijn vriendin Rin. Niet geheel toevallig, want iedereen eet daar zo vaak, dat het gek is als je niemand kent in het restaurantje. En over toevallig gesproken, we zijn zondagmiddag naar Choeng Mon Beach gegaan en wie kwamen we tegen, wederom de 4 buren. Lekker met een football in het water gespeeld, en na een kleine 2 uur werd het heel erg donker en kregen we een echte tropische bui over ons heen. Reden genoeg dus om even de bar in te duiken. Erg positief vind ik hier de gratis ligbedden en parasols bij restaurants en hotels. Ook het afnemen van een consumptie (als je gebruik maakt van de ligbedden) is niet verplicht. Super, kunnen we in Europa nog wat van leren.
Vandaag (dinsdag 26 juli)  hebben we een toeristisch uitstapje gemaakt.
We zijn begonnen op het strand van Hin-Ta en Hin-Yai, grootvader en grootmoeder rots. Volgens een legende zijn hier een grootvader en -moeder bij een schipbreuk verdronken en getransformeerd in rotsen. Grappig is dat de rotsen eruit zien als mannelijke en vrouwelijke genitaliën ;-). Tevens hebben we hier vanmiddag onze eerste slang gezien op Koh Samui. Daarna zijn we naar de vlindertuin gegaan. Hier hebben we, naast mooie vlinders en een hele grote spin, ook voor het eerst enorme motten gezien, die trouwens maar 10 dagen leven. Aansluitend nog even een bezoek gebracht aan de enige rum distilleerderij in Thailand. Ze maken hier rhum agricole, gemaakt van suikerriet, wat wij nog kennen van de eilanden Martinique en Guadeloupe. Natuurlijk zijn we niet met lege handen weggegaan.
Deze hele dag is ook in foto’s te zien. Veel plezier met het kijken!
Op de terugweg zijn we even bij de Makro langs geweest, ik heb daar 2 foto’s gemaakt die wel de moeite waard zijn van het bekijken (is toch net even anders dan thuis), ze staan bij de foto’s van het dagelijks leven.
Dit was weer mijn update, zodra er weer filmpjes klaar zijn zetten we ze op de site.
Tot de volgende update, lieve groetjes, Erica

Dit bericht is geplaatst in Koh Samui. Bookmark de permalink.

2 reacties op Koh Samui week 4

 1. Mario, Joyce, Aaron en David schreef:

  Hoi Mollo en Erica,

  Gisteren heb ik 3 recente berichten en de laatste foto/video’s bekeken (Ik dacht dat ik bij was, maar blijkbaar niet). Vlak voor de duizendpoot (miljoenpoot?) knalde internet voor de tigste keer deze week uit. Ik weet hier nooit zeker of ze ons weer eens afsluiten of dat ze een storing hebben…. Dus vandaag het laatste beestje gezien. Is het er zo één die met schorpioenen wedstrijdjes houdt “eten of gegeten worden” (giftig?).

  Ik ben in ieder geval weer bij en blij, te zien en te lezen dat jullie het naar je zin hebben. Ik begreep ook dat Bart onze nichten voor de kosten van een ticket naar Thailand wil laten opdraaien. Goed idee! Overigens zijn er volgens mij genoeg nichten in Thailand die wel een ticket voor ons willen betalen 😉

  Ik zag dat de Makro in Thailand zich al aan het voorbereiden is op carnaval, met die speciale maskers (jaar van het varken?). Btw, staan jullie wel ingeschreven bij de KvK en hebben jullie een pasje voor de Makro?

  Verder als ik het zo lees is het een race tussen fitnessen en duiken aan de ene kant en eten en drinken aan de andere kant :-). Heeft Gianfranco trouwens na het bezoek aan het Thaiboksen al zin gehad om zelf weer eens een keer te sparren? Misschien organiseren ze voor het Thaiboksen ook wel avonden dat mensen uit het publiek de ring in mogen 😀 Hoeven jullie geen duikles meer te geven, maar ga je zo geld verdienen!

  Genoeg gebept,

  Groetjes van Marion (volgens klasgenootje David)

 2. Daniel en Jolanda schreef:

  Wat een verhalen en avonturen weer! We hebben weer genoten van de verhalen, foto’s en video’s. Super ook om te lezen dat jullie naar Koh Tao gaan. Wij hebben daar onze advanced gehaald! Heb de duiklokaties nog even opgezocht:
  – Japanese Gardens
  – White Rock
  – No name
  – Twins
  – Pottery
  We krijgen al weer helemaal zin om te gaan duiken als we alles zo lezen. Heerlijk. We genieten hier volledig mee! Wij hebben op Koh Samui niet zo veel gedaan. Jammer als ik de verhalen zo lees!

  Wel jammer trouwens dat we jullie zelf wat weinig in beeld krijgen!
  Geniet er nog lekker van….wij wachten weer op de volgende berichten!

  Groetjes
  Daan en Jo

Reacties zijn gesloten.