Koh Samui week 3

Sawasdee ka!
Onze 4e week in Thailand. Voor het eerst zijn dat niet onze laatste vakantiedagen, maar zitten we nog aan begin en dat is nog steeds een goed gevoel.
Afgelopen vrijdag en zaterdag waren feestdagen in Thailand (Asarnha Bucha Day en Wan Khao Pansa (Buddhist Lent Day) zeer belangrijk voor de mensen hier, waarbij iedereen de tempels bezoekt.
Vrijdag en zaterdag waren (toevallig) ook de examendagen (PADI IE) van de groep duikers die voor ons de IDC (instructeursopleiding) hebben gedaan. Om dat te vieren had duikinstructeur Camille een BBQ georganiseerd bij hem thuis. Hele gezellige avond gehad en heerlijk gegeten, ze kunnen zo een restaurant beginnen.
Naar de bios in Thailand is niet heel veel anders dan in andere landen. De laatste Harry Potter was inderdaad een spectaculair einde, mooie afsluiter van de hele reeks films. Het is wel heel belangrijk om aan het begin van de film op te staan voor de Koning (uit respect). Dat is het enige waar je niet mee moet spotten in Thailand en dat is de Koning (en het Koningshuis). We hadden het al meegemaakt in Bangkok voorafgaand aan de Muay Thai wedstrijden, dus we waren erop voorbereid.
Afgelopen dinsdag was het tijd voor onze duiktrip de Big Easy. ’s Ochtends om 8:00 zijn we naar het noorden vertrokken. Omdat het een populaire trip is zat de boot vol, zo’n 30 duikers. De groepen waren max. 5 duikers, dus tijdens het duiken hadden we geen last van elkaar. Op de boot was het soms wel even krap omdat iedereen toch gelijkertijd zijn duikspullen aan gaat trekken vlak voordat de boot bij de duikplek is aangekomen.  De 3 duikstekken: Southwest Pinnacle, Shark Island en Sail Rock liggen tussen de eilanden Koh Tao en Koh Phangan. We zaten in een groep met 3 andere duikers, een stel uit Engeland en een jongen uit Zwitserland. Leuke groep, lekker mee kunnen kletsen. Het zicht tijdens de duiken was niet echt heel goed, maar we hebben wel een hoop gezien. Met name tijdens de 3e duik (Sail Rock) hebben we veel vis gezien. Grote school barracuda’s, veel grote vissen maar ook wat leuke garnaaltjes. Gianfranco was ook erg tevreden met onze nieuwe camera, het eerste onderwater filmpje staat inmiddels op de site.
Voor mij was het enige minpuntje de zeer korte intervaltijd tussen de 3 duiken door. Omdat het een eindje varen was konden we onze 1e duik pas om 11:45 starten. Daardoor was er zeer weinig tijd voordat de volgende duik alweer ging beginnen. En duikers weten hoe lekker de tijd tussen de duiken door is. Even ter vergelijking: op de Maldiven liveaboard lig je voor het ontbijt al in het water voor je 1e duik, zo rond half 7.  Maar al met al hebben we een erg leuke en gezellige duikdag gehad.
Van onze overbuurman Mark heb ik trouwens nog een goede tip gehad ivm goedkoop bellen. Via de site Jajah.com heb ik een account aangemaakt en via internetbankieren een klein tegoed gestort en nu kan ik met het Thaise mobieltje van Gianfranco voor 4 eurocent per minuut bellen naar Nederland! Ik heb dus even lekker uitgebreid met mijn moeder gekletst, heerlijk!
Wederom dank aan iedereen die een reactie heeft achtergelaten op de site, dan weten we dat jullie ons nog niet vergeten zijn 😉
En Anita, ik ben nog steeds witje hoor, het is te warm om in de zon te liggen, dus het kleine beetje kleur wat ik heb is nog van onze wandelingen in Bangkok.
En nog even een aanvulling, op de kaartjes is te zien waar we nu precies verblijven:

Groetjes Erica

Dit bericht is geplaatst in Duiken Sabbatical, Koh Samui. Bookmark de permalink.

4 reacties op Koh Samui week 3

 1. Bart schreef:

  Hoi Gionfranco & Erica

  Wat een leuke website! Ik ga jullie volgen.

  groetjes
  Bart & Lenny

 2. Bart schreef:

  Sorry het is natuurlijk Gianfranco, mijn excuses! 😉

  • Gianfranco schreef:

   Geen probleem, hier noemen ze me Mollo, ook goed.
   Prima lokatie voor de neven en nichten dag ook, zorgen wij voor het bier!

 3. Bart schreef:

  Hey Mollo ;-),
  Lijkt mij een goed plan, dan regel ik de sterke drank! Nu nog iemand die de tickets regelt. ;-). Lijkt mij dat dit van de nichten vandaan moet komen hahaha…..verder alles goed?

  Groetjes
  Bart

Reacties zijn gesloten.