Druk druk druk en een filosofisch momentje

Al met al vliegt de tijd toch om. Naar de Harry Potter film geweest als stand-in voor Vera. Dat was voor mij de eerste keer en gelijk ook het laatste deel uit de serie. Feestje bij Camille voor de vorige groep IDC-studenten. Iedere keer beslissen waar we uit gaan eten. Daarnaast 5x per week naar de fitness-club. Ook moet er om het onszelf gemakkelijker te maken elke dag geleerd worden. Wegens de planning gaan we met Paul (eigenaar duikschool) in het zwembad oefenen terwijl Camille in Zuid-Korea is en doen we vast EFR-instructeur zodat we dat al achter de rug hebben. Ook ziet het er naar uit dat we het instructeurs examen op Koh Tao gaan doen. Plakken we er gelijk wat funduiken achteraan.

Filosofisch momentje

Ondertussen beginnen we ons al behoorlijk te settelen en we leren een heleboel nieuwe mensen kennen. Doordat we in een soort kampong wonen zitten wij als echte stadsmensen ineens in een soort dorp. Dat heeft zo toch ook wel zijn voordelen heb ik ontdekt. Er is altijd wel iemand die een goede tip heeft of een vraag kan beantwoorden. Ook gewoon even bij iemand een praatje maken of elkaar bij het vaste eettentje steeds weer tegenkomen is best leuk. De Thaise locals beginnen ons zelfs te herkennen. Het is hier nog kleinschalig en we zijn ook blij dat we in een rustig gedeelte zitten en niet in Chaweng.

Het is overigens wel opvallend hoeveel ex-IT’ers hun heil zoeken in de duikindustrie of wat er ook maar langs komt. Het is mij nog niet helemaal duidelijk waardoor dat komt. Misschien omdat IT’ers gewend zijn om op korte termijn te denken. Zo zit je bij een klant of werkgever en zo ben je weg. Of dat het komt omdat “wij” misschien een andere manier van denken hebben en een ander idee hebben over wat wat echt belangrijk is. Het zijn ook vooral de techneuten die afhaken. Toevallig afgelopen zaterdag wel een Engelse ex-projectleider gesproken maar die was het grootste deel van zijn carrière architect. Werken ze nog wel in de IT dan zijn ze eigen baas en programmeur of designer. Het voordeel is wel dat er overal relatief goed en meestal gratis internet is, ook onderdelen en randapparatuur zijn makkelijk verkrijgbaar. Zo, nu weer tijd om een onderwater leitje bij een duikwinkel te scoren, morgen gaan we 3 duiken maken en zijn we de hele dag met een boot weg. Niet vergeten, 1ste keer de wekker zetten. : )

Dit bericht is geplaatst in Koh Samui. Bookmark de permalink.

Eén reactie op Druk druk druk en een filosofisch momentje

  1. Frank en Maureen Westerhuis schreef:

    Hoi Erica en Gianfranco,

    Wat een geweldige verhalen zeg! Leuk om het op deze wijze mee te kunnen beleven. Jouw conclusie m.b.t. ex-IT’ers biedt wel perspectief voor de toekomst :-). Voorlopig nog maar even achter het bureau tot de kids het huis uit zijn……
    Veel plezier en groeten, Frank, Maureen & kids

Reacties zijn gesloten.