Koh Samui week 2

Vandaag zijn we naar de Big Buddha geweest. Deze is op loopafstand van onze bungalow, dus het werd tijd dat we er eens gingen kijken. De tempel ligt op een schiereiland, met fraai uitzicht op zee. Mooie rustige locatie, met bovenaan de trap (niet te missen) de topattractie. Aansluitend naar BBC (Big Buddha Cafe) voor een drankje en mooi uitzicht. De foto’s zeggen volgens mij genoeg.
Ik heb nog 2 extra fotorubrieken aangemaakt namelijk: dagelijks leven + natuur, hier zullen gaande weg meer foto’s in komen te staan.
In een aantal van jullie reacties wordt gevraagd naar het duiken en onze opleiding. We gaan aankomende week een paar duiken inplannen, even ontspannen de omgeving onder water verkennen. Vanaf 7 augustus gaan we met de opleiding beginnen, dan zal een paar weken lang alles in het teken staan van duiken en leren. We hebben de lesmaterialen al voorzichtig geopend en zijn begonnen met de eerste hoofdstukken. Het is niet verplicht om dit voorafgaand aan de opleiding te doen, maar het scheelt ons een straks een hoop avonden leren tijdens de opleiding zelf. We hebben dat in Egypte meegemaakt en als we die lange dagen kunnen voorkomen door nu vooruit te werken moeten we zeker dat doen. Het is wel moeilijk om in ritme te komen, gelukkig hebben we nog een paar weken.
We hebben de afgelopen week meerdere malen gesport (ja, zelfs ik), we hebben het eiland verkend, zijn naar de markt geweest, en hebben 3 hele goede en heel verschillende restaurants gevonden, Antica Locanda (Italiaans), Fuji (Japans) en een klein authentiek Thais restaurantje vlak bij onze bungalow. Hier zullen we vaker te vinden zijn. Maw: we vermaken ons prima.
En nog even een berichtje voor mijn vriendin Vera: We hebben kaartjes voor Harry Potter! Wij gaan op 14 juli (premièredag hier). Zal gek zijn zonder jou, maar Gianfranco heeft zich als vervanger opgeworpen. Ik zal aan je denken als ik de M&M’s openmaak (hihi).
Gianfranco heeft inmiddels alle filmpjes van Bangkok kunnen uploaden, dus dat stukje is ook compleet. Met onze duiken zal hij voor het eerst onder water gaan filmen met de nieuwe camera, ik ben benieuwd naar de resultaten. Uiteraard zullen we die filmpjes ook met jullie delen.
Lieve groetjes, Erica

Dit bericht is geplaatst in Koh Samui. Bookmark de permalink.

4 reacties op Koh Samui week 2

 1. tiny korbien schreef:

  Leuk om weer wat te lezen. Heb je ouders vanochtend de site laten zien, dus ze weten nu ook hoe jullie hutje eruit ziet. XXX ook voor Gianfranco

 2. Arend schreef:

  Hoi Mauro en Erika,

  Leuk om jullie zo te kunnen volgen, zo zijn we ook een heel klein beetje bij jullie in Thailand. In het ritme komen? ik dacht de Thai zelf ook problemen heeft met het ritme.
  Een Italiaans restaurant in een klimaat van het oosten, lijk mij niet verkeerd.
  Een Thai die pizza bakt zou je eigenlijk ook op de foto moeten zetten.

  Groetjes, Arend

 3. Shirley schreef:

  Hoi Erica en Gianfranco,

  Het is erg leuk om jullie blog te lezen. Ik ben blij dat jullie er echt van genieten.

  Heel erg bedankt voor de nuttige tips. Ik houd het zeker in gedachten als ik ooit naar Thailand ga. Lijkt me waanzinnig interessant. Even wachten tot mijn zoontjes wat ouder zijn (of ze 3 weken achterlaten bij oma, hihi).

  Nieuws vanuit onze kant: wij gaan verhuizen op 2 augustus. Ben al kamers aan het uitruimen. Wat kan een mens veel verzamelen over de jaren heen. Het is alleen jammer dat ons oude huis nog steeds niet is verkocht 🙁
  De overdrachtsbelasting is verlaagd van 6% naar 2%, dus hopen we dat er nu meer mensen overwegen een huis te kopen.

  Groetjes Shirley

 4. Anita schreef:

  Ha Erie en Gian,

  Wij zijn helemaal niet jaloers hoor…… 🙂
  Wat ziet het er allemaal waanzinnig uit joh! Jullie genieten er goed van zie ik.
  Ben je inmiddels al een half witje Erica? hihihihi. Ik vind het harstikke leuk om jullie zo te volgen, met de foto’s erbij heb je er ook echt een beeld bij. Het huisje ziet er ook gaaf uit zeg! Hier alles zijn gangetje……..met regen….heel veel regen! Lekker genieten jullie 2 hè, we sprken elkaar weer snel. Veel liefs van het Monster en natuurlijk Geert

Reacties zijn gesloten.