Aankomst Koh Samui

We zijn gearriveerd op Koh Samui!
Afgelopen donderdag zijn we met de nachttrein om 17:00 vanuit Bangkok vertrokken richting het zuiden. Het was een goede reis, lekker gegeten, bedden werden opgemaakt en na een goede nachtrust zijn we om 4:30 aangekomen in Surat Thani. Met een minibus vol toeristen naar de kust voor de oversteek. We hadden kaartjes voor de veerboot van 7:30 maar we weten tot op heden niet waar die is gebleven. We weten allemaal dat wachten lang duurt, zeker als je niet hoort wat er aan de hand is. Om 10:00 zijn we dan toch vertrokken en na zo kleine 2 uur zetten we dan toch voet op Koh Samui. De chauffeur heeft na een telefoontje de bungalows weten te vinden en we worden daar hartelijk ontvangen door Poem (de vrouw van duikinstructeur Camille).
Meteen even boodschappen gedaan bij de 7-eleven, die is direct om de hoek. Ook zitten hier een paar Thaise restaurantjes en een wasserette, dus voor de 1e levensbehoefte hoeven we niet ver weg. ’s middags wordt ook onze auto afgeleverd, Camille heeft ’s avonds de lesmaterialen gebracht, super geregeld allemaal.
De eerste foto’s van Koh Samui staan inmiddels op de site, evenals het eerder beloofde filmpje van het aquarium in Bangkok.

Dag 2 staat in het teken van huishoudelijke zaken. Was weggebracht, tanken (weer even wennen aan het links rijden) en op naar de Tesco Lotus om spullen te kopen voor in het huisje (denk aan handdoeken, schoonmaakmiddelen, heel veel drinken, kratten voor onze duikspullen etc). Ook hier blijkt weer hoe spotgoedkoop alles is in Thailand. De jeep was afgeladen, we zijn compleet.
’s Avonds zijn we met Camille, zijn vrouw en hun kinderen naar een benefietavond gegaan. Er was muziek, eten en drinken, allemaal om geld op te halen voor zieke Thaise weesjes. Goed doel dus.

Vandaag (zondag 3 juli) zijn er verkiezingen in Thailand, hopelijk verlopen ze rustig. Vorig jaar waren er rellen in Bangkok nav politieke onrust.
Tot zover deze update, wij gaan genieten van dag 3 op ons eiland.
Groetjes Erica

Dit bericht is geplaatst in Koh Samui, Melding Sabbatical. Bookmark de permalink.

5 reacties op Aankomst Koh Samui

 1. tiny korbien schreef:

  Hallo, wij zijn terug uit griekenland, erg leuk gehad. Hebben de fotos uit Koh Samui bekeken, leuk hoor. Vanochtend koffie gedronken in Houten, Bianca en Rob waren er ook. Alles goed hier. Veel liefs

 2. Raacha schreef:

  He Erica,

  Hoe is het nou om nu eindelijk weg te zijn? Ben nog steeds jaloers!
  Wanneer gaan jullie beginnen met jullie “stage”?

  Groetjes uit ^^^ (three mountains)
  Raach

 3. Els Caniels schreef:

  Tja, zo gaat dat, als je ff net oplet….. Dan zitten ze er ineens al en hebben al een hele hoop beleefd! Heerlijk hoor om zo ff bij te lezen. En leuk om the pictures te bekijken.
  Hier de laatste schoolweek van de kids en moeders inmiddels al klaar met haar 2e jaar en dus op naar de vakantie. Jammie!
  Geniet ervan daar, wij delen graag mee!

 4. Mario, Joyce, Aaron en David schreef:

  Hoi,
  Heb even de foto’s bekeken. Bangkok vervolg –> Wat een bling bling meuk :-). Volgende tempel moeten jullie b.t.w. even in de kelders kijken of er nog verborgen/vergeten schatten liggen!
  Koh Samui lijkt me een plek waar ik me prima thuis zou voelen. Jullie appartement ziet er heerlijk praktisch uit (niet cynisch bedoeld, maar echt gemeend!), lekker weer en toch moderne faciliteiten bij de hand. Een minpuntje: Waarom hebben jullie onze televisie meegenomen?

  Groetjes uit Macedonië!

 5. Ingrid schreef:

  Hi beide!
  zit net de foto’s van Koh Samui aankomst te bekijken, wat een leuk huisje hebben jullie! Vooral het super dakterras/balkon of hoe het ook heet buiten…. ontzettend leuk om te zitten!
  Ik ben inmiddels (HELAAS) terug van mn 2 tripjes naar England. Queen’s was helemaal super, maar Wimbledon is toch echt een ander kaliber. Wat een belevenis zo’n dag! En super tennis gezien, zelfs de uiteindelijke winnaar Djokovic hebben wij zien spelen….. hopelijk mogen we er volgend jaar weer naar toe….
  heel veel plezier daar, ik blijf jullie op de voet volgen!

  liefs van Ing ;o))

Reacties zijn gesloten.