1e stop Bangkok

Afgelopen woensdag in Bangkok aangekomen na een goede vlucht (met dank aan onze oordopjes). De eerste dag rustig aan gedaan. Na een lekkere siësta hebben we in ons hotel gegeten en daarna even de buurt verkend. Zoals internet ons heeft belooft zitten we in een rustige buurt.
Donderdag zijn we naar de Grand Palace en Wat Phra Kaeo (tempel van de Emerald Buddha) gelopen. Ook  hier klopte alle info, de afstand viel niet tegen. Wel is wel weer even wennen aan het weer, het is erg vochtig en klam, lekker zweten dus.

Grand Palace 1

Grand Palace 2

Wat Phra Kaeo 1

Wat Phra Kaeo 2

Wat Phra Kaeo 3

Na een uitgebreid bezoek, zijn we doorgelopen naar de Wat Pho. Hier vindt je de liggende Buddha. Wederom indrukwekkend.

Wat Pho 1

Wat Pho 2

Vrijdag wat nuttige zaken gedaan. Eerst naar het treinstation om onze kaartjes voor de nachttrein naar Koh Samui te kopen. We hebben voor 30 juni nu een combi ticket voor trein, bus en ferry. Helemaal compleet dus. Daarna zijn we doorgegaan naar een enorm groot warenhuis MBK. We waren op zoek naar een goedkope prepaid Thaise telefoon. In dit warenhuis zijn op 1 verdieping honderden telefoonwinkels. Het zal niemand verbazen dat we hier geslaagd zijn. Op naar het volgende warenhuis. Hierin zit het aquarium Siam Ocean World. Mooi van opzet, met veel verschillende soorten aquaria en vissen. Er worden later nog wat filmpjes op de site gezet hiervan.

Het is erg leuk om jullie reacties te lezen. Blijf ze vooral op de site zetten!
In de reactie van Daniel staat: เพลิดเพลิน. We hebben meerdere vertalingen, maar volgens ons is de beste vertaling: enjoy. Als dat ook je boodschap was, dat doen we volop!
Tot de volgende update.
Groetjes Erica

Dit bericht is geplaatst in Bangkok. Bookmark de permalink.

8 reacties op 1e stop Bangkok

 1. vincent schreef:

  Hoi Erica en Gianfranco,
  blij te horen dat jullie goed zijn aangekomen
  ik hoop dat jullie het heel erg naar jullie zin zullen hebben en ik houd jullie in de gaten via de site. maak er wat moois van 🙂
  groetjes vincent

 2. Daniel schreef:

  Van harte gefeliciteerd!! U mag daar blijven.

  Erg leuk om te lezen. Wij zijn ook in Bangkok geweest (slechts enkele dagen) en herken dus ook direct alle eerste indrukken! De tempels, MKB, SUPER!!!
  Weet niet of jullie al naar de Wat Arun zijn geweest…mocht je nog moeten gaan: neem de publieke boot naar de overkant. Hij is wat moeilijker te vinden, maar veel goedkoper en leuker dan de toeristenboot. En bij de “pier” zit ook nog een relaxed “restaurantje”! (als je van Grand palace naar Wat Pho loopt aan de rivierkant!)

  Oh ja! Een fietstocht is een aanrader!

  Veel plezier! Geniet

 3. Jos, Vera, Jaro en Mila schreef:

  Hoi allebei,

  Fijn om te horen dat jullie goed aangekomen zijn. We kijken regelmatig op de site voor nieuwe belevenissen en mooie foto’s.
  Dank je wel nog voor het mailtje. Jos begint pas in september of oktober.
  Heel veel plezier, geniet ervan! En een goeie reis morgen!!

 4. Sandra schreef:

  Hi alletwee,

  Hoe herkenbaar, en hoe verschrikkelijk gaaf… Wel jammer dat je de liggende Boedha niet ineens op de foto krijgt he? Als ik jullie stukje lees, dan ruik ik zowaar de Thaise luchten en voel ik de warmte. het wordt morgen hier 35 Graden, dus ik denk dat we qua gevoelstemperatuur in de buurt komen.. 😉 Blijf vooral van die mooie foto’s erop zetten, ik geniet er in ieder geval van. Een aanrader in Bankkok vond ik de Floating market… Zoooo gaaf…. en dan lekker eten op de bootjes… Kortom ben jaloers… heel erg jaloers…. maar gun het jullie van harte… ik blijf lekker hier meegenieten…

  Tot lees weer,

  groetjes,

  San

 5. Glen schreef:

  Hoi Erica en GianFranco,

  Net zelf teruggekomen van een eerste vakantie in Side/Turkije. Was leuk, maar haalt het niet bij Thailand he. Wat goed te lezen dat jullie goed zijn aangekomen. tja, dat zal emotioneel zijn geweest, het afscheid.
  De eerste fotos zijn veelbelovend. Wij zijn zelf niet in Thailand geweest, maar mijn vader was er kind aan huis ivm zijn werk. Maar tips heb je iig al genoeg zo te lezen 🙂
  Ziet er echt mooi uit. Vind het echt ongelofelijk moedig en goed van jullie om je droom na te jagen en het zo echt uit te laten komen…:)
  tot gauw weer. groetjes van Glen en Carla

 6. Glen schreef:

  Net ook ffe de nieuwe vid’s bekeken. wat mooi!!! zowel de omgeving als de kwaliteit. zeg maar tegen Gianfran dat de webcam super van kwaliteit is! kraakhelder, scherp met veel diepte 🙂 hoi hoi

 7. Nathan schreef:

  Gianfranco,

  Door ziekte van mijn kant is het er bij mij ingeschoten om je een goede vakantie en mooie trip te wensen. Sorry!! Ik ga de site zeker bijhouden! Veel dingen in Bangkok zijn voor mij herkenbaar. ben er niet zo lang geleden ook geweest. Geniet van al het moois! Jaloers zijn we niet ..:-). Vanzelfsprekend kan ik niet wachten om onderwaterfoto’s te zien!
  Hier is het ook erg warm (32 graden!) maar dat is vanavond weer afgelopen. Daar hoef je in Thailand niet bang voor te zijn!
  Veel plezier!
  Nathan

 8. WJ schreef:

  Hoi Luitjes,

  Begin jullie website een beetje te volgen. Ziet er gelikt uit. Overigens, die mooie beelden van Wat Phra Kaeo zijn ook te bezichtigen in Kaatsheuvel, hoor 😉

  Zo, de eerste flauwe opmerking op deze website is een feit.

  groeten van ons vijfjes

Reacties zijn gesloten.