Aftellen

Nog 10 dagen, het lijkt nog ver maar aan de andere kant gaat het gek snel.

De site bouwen was nog best leuk om te doen. De laatste koppelingen naar YouTube en Vimeo zijn ook gemaakt met behulp van plug-ins waardoor we hier wat ruimte overhouden voor foto’s. In de komende maanden zal het aantal oude vakantiefoto’s omgekeerd evenredig afnemen met de nieuwe foto’s. Voorlopig hebben we echter nog wel even.

Op dit moment komen de laatste bestellingen binnen (daglenzen, badpakken etc. etc.) en zelfs de visa zijn binnen. Maar goed dat ik even gebeld heb met het Thaise consulaat en dat we ruim op tijd geweest zijn want die lagen tot gisteren nog in het bakje “ophalen” in plaats van “opsturen”. Ook de internationale rijbewijzen opgehaald en nuttige dingetjes als Williams-scheerolie (weegt niks gaat een eeuwigheid mee). Dat was een paar jaar geleden een hele goede tip van Ferry, ideaal spul. De laatste klusjes in en om het huis zijn ook afgerond (soort van) en IT-technisch zijn alle backups ook voor elkaar. Allebei de EEE PC’tjes zijn bedrijfsklaar en gaan fungeren als foto/film bewerken/backup, entertainment-center en communicatie-medium met de buitenwereld. Zelfs de extra 30 kg tas is al ingepakt met duikspullen.

Ondertussen word ik helemaal gek als ik de mooie foto’s van Alexander zie vanuit Sulawesi van alle “rare” beestjes (zie Links onderste). Dat wil ik ook wel zien. Dat komt toch ook wel op mijn optie-lijstje voor de laatste 3 maanden net als Papoea Nieuw-Guinea, de Molukken, Filipijnen, Australië, Vietnam, Polynesië en de Galapagoseilanden. Zo veel te ontdekken, zo weinig tijd!

Nog een tip voor andere duikers. Vandaag bij de ANWB een digitaal kompas (magnetisch noorden compensatie)/wekker/horloge (2 tijdzones)/stopwatch/timer gekocht. Dat was voor leden €30,00 en waterdicht tot 30 meter. Er zit al een musketonhaak aan vast. Normaal kost een kompas met minder mogelijkheden voor onder water duurder. Kan deze dus ook boven water makkelijk aan een rugzakje vastmaken. Risico is dus dat ik onder water over de 30 meter floep maar het is voornamelijk bedoeld om nieuwe duikers te leren navigeren en om tijd op te nemen bij oefeningetjes op en onder water. Bij diepe duiken neem ik mijn normale kompas wel mee hoewel ik de wereld dan toch verdeel in boven-onder en de rest.

Nog 1 taak te doen, mijn wijnvoorraad en andere yummies wegwerken. Iemand moet het doen en ik sla me er wel doorheen. Zeer waarschijnlijk is mijn volgende post vanuit Bangkok, ik ben benieuwd of er sinds 1996 en 2001 veel veranderd is.

Dit bericht is geplaatst in Voorbereiding. Bookmark de permalink.

3 reacties op Aftellen

 1. Glen schreef:

  Hoi Erica en Gianfranco,

  het is nu echt aftellen en zo kort dag!
  wat spannend.. leuk voor ons om alles zo te kunnen lezen.

  wij wensen jullie behouden reis en veilige aankomst.

  wij gaan maar even naar Turkije , maar tis raar te weten dat jullie zo lang weg blijven. wat een uitdaging zeg. pfff.

  tot gauw! Glen (&Carla)

 2. helma schreef:

  Nog net op tijd om jullie een goede reis te wensen. Voor ons is deze dag de laatste duikdag. Morgen koffers weer inpakken. Voor ons zit t er helaas weer bijna op, voor jullie gaat t avontuur van start.
  Good luck and have fun.
  wij verwachten binnenkort van jullie ook mooie onderwaterbeelden!

  Groetjes
  Helma en alexander

Reacties zijn gesloten.